Bergtraining.nl — Bergtraining met de motor!

Eifeltraining

Programma Bergtraining Eifel

Tijdens de trainingen komen de navolgende aandachtspunten aan de orde

En er worden de kijk-stuur-remtechnieken behandeld en wordt er tevens gelet op zithouding en tractie.

Uiteraard wordt er naar de verkeersveiligheid gekeken zoals verkeersinzicht, het 'lezen' van de weg, maar ook of de risico's gezien worden waar wij als motorrijder mee te maken kunnen krijgen tijdens het motorrijden.

Programma 3 dagen Eifeltraining

1e dag Vertrekdag en praktische training

Er wordt in principe verzameld en gestart in Almere, of een plaats wat een beetje op de route ligt waar we het ochtend programma zullen gaan doen met een aantal oefeningen,welke we nodig hebben voor de Eifeltraining zoals achter-remtechniek korte bochten en afschuinen van de motor tevens worden er een aantal andere technieken gecontroleerd zoals remmen met hoge snelheid en uitwijken.

Na de lunch welke in de training is inbegrepen gaan we gezamenlijk op weg naar onze trainingslocatie in de Eifel alwaar we nog een paar oefeningen gaan doen zoals bochten techniek en haarspeldbochten. Tijdens deze rit worden er video opnames gemaakt van alle activiteiten. Daarna gaan we naar ons hotel in Altenahr of in Lutzerath, alwaar we een heerlijke 3 gangen diner nuttigen dit diner is ook bij de prijs inbegrepen. s'avonds kunnen we dan nog even de beelden van de dag bekijken en onze visie hierop geven, en er kunnen uiteraard ook de nodige vragen gesteld worden.

2e dag toertocht training door de Eifel

Deze dag wordt de trainingsrit verreden in de Vulkaaneifel en de Hunsruck. We rijden door een schitterend natuurgebied met een veelvoud aan mooie bochten en natuurlijk ook de mooie en kleine haarspeldbochten, we doen soms ook nog even de Nurnbergring aan en zullen onderweg genieten van adembenemende uitzichten. Onderweg worden er weer videobeelden van onze verrichtingen gemaakt. Deze beelden zullen we dan weer s'avonds in het hotel bekijken, maar we gaan voor het bekijken van de beelden eerst nog even genieten van een overheerlijke Barbecue als er genoeg animo voor is, anders iets van de kaart.

3e dag Afkicktoer

Op deze dag gaan we eerst nog een korte toertocht door het mooie vulkaaneifelgebied maken, we zullen nog een lekker pittig stuk rijden over smalle bergweggetjes en mooie krappe haarspeldbochten, en voor dat we de Nederlandse grens overgaan zullen we tijdens de lunch de training afsluiten. En in de korte nabespreking van de dag waarvan uiteraard weer video beelden van gemaakt zijn keert iedereen weer huiswaarts.

In deze training zit inbegrepen: motor check 2 overnachtingen op basis van half pension en de lunch + het diner op de eerste dag.

Op zaterdag hebben we een gezellige BBQ (of iets van de kaart) waarbij alle drankjes (bier / wijn en frisdrank) van 19.00 tot 21.00 uur inbegrepen is.
Ook dit is weer afhankelijk in welk hotel we zitten, aangezien ze verschillende arrangementen aanhouden.

De kosten van deze complete bergtraining is slechts € 425,00 per bestuurder een eventuele duo passagier betaald € 195,00. Maximaal aantal deelnemers per instructeur 5 stuks.

De prijzen zijn op basis van 2 persoonskamers, indien een 1 persoonskamer gewenst is kan er een toeslag van € 50,00 gevraagd worden.